شما ممکن است ورزشهای بسیاری برای سلامتی خود انجام دادهباشید اما در موقع استفادهکردن از موادغذایی شاید اشتباه کردهباشید! یکی از این موادغذایی که به نظر میآید کالری زیادی دارد و شاید کمتر از آن در وعدههای غذایی استفاده شود، تخم مرغ میباشد.
باور غلط مردم این است که مصرف تخممرغ، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. ولی واقعیت چیز دیگری میباشد. بنابر نظریه لیز ولف،متخصص تغذیه، برای سلامتی بدن تخم مرغ ضروری است.
محققی به نام نیکولای انیچکوو، آزمایشاتی با استفاده از زردهی تخممرغ و مواد دیگری که چربی اشباع و کلسترول دارند، انجام داد. او به چند خرگوش مقداری غذا که حاوی کلسترول خالص بود، داد و مشاهده کرد بعد از چند روز در رگهای اصلی بدن خرگوش رسوباتی جمع شده است. او به این نتیجه رسید که کلسترول بالا ارتباط مستقیمی با بیماریهای قلبی دارد. اما نظر ولف، متخصص تغذیه، چیز دیگری است. او میگوید خرگوشها با بدن انسان مشابه نیستند و کلسترول جزء وعدهی غذایی آنها نمیباشد. به هر حال نظر انیچکوو پایه گذار این شد که چربیها و کلسترول برای بدن مضر هستند. پژوهشگر دیگری به نام آنکل کیز، در سال 1950 بر روی عادات غذایی 7 کشور دنیا کار کرد. او به این نتیجه رسید مردمانی که در وعدههای غذاییشان، از چربیهای حیوانی بیشتر استفاده میکنند، بیشترین میزان ابتلا به بیماریهای قلبی را دارند. البته به نظریهی این پژوهشگر ایراداتی را نیز گرفتهاند و آن این است که در کشورهایی که بررسی انجام شدهبود، میزان مرگ و میر در اثر بیماریهای قلبی بالا میباشد و بر اثر مسائل دیگر پایین. به عبارت دیگر او نتوانست از نظریه ی خود دفاع کند.
بخش خوشایند این بحث این است که در سال 2010، مجلهی امریکایی به نام کلینیکال نوتریشن با جمع آوری 21 داده توانست ثابت کند که مصرف چربی اشباعشده، هیچ گونه رابطهای با بیماریهای قلبی، گرفتگی رگهای قلب ندارد. به عبارت دیگر خطر ابتلا به آنها را افزایش نمیدهد.
اما علت اصلی بروز بیماریهای قلبی چیست؟ وولف، متخصص تغذیه، عقیده دارد که داشتن استرس زیاد و مکرر، مصرف زیاد مواد غذایی شامل روغنهای گیاهی و مواد غذایی شیرین از قبل آماده شده، باعث ابتلا به بیماریهای قلبی میشود. به عبارت دیگر از مصرف زیاد غذاهای آماده خودداری نمایید.
زرده تخم مرغ بهتراست یا سفیده ؟
وولف همچنین معتقد است که تخممرغ دارای ویتامین A (برای سلامتی پوست)، ویتامین B ( برای تولید انرژی ) و کولین (برای سلامتی مغز و ماهیجهها) میباشد. چربی اشباع تخممرغ برای تولید هورمونها و جذب ویتامینها و مواد معدنی ضروری میباشد.
نتیجه کلی این مقاله این است که مصرف چند عدد تخممرغ باعث افزایش وزن یا بیماری های قلبی نمی گردد. با این حال اگر در رژیم غذایی خاصی هستید و تاحدودی محدودیت در خوردن زرده تخممرغ را دارید، چند عدد سفیده تخممرغ نیز میتواند برای شما مناسب باشد. توصیه ما به شما این است که برای داشتن وزنی متعادل حتما به متخصصان تغذیه مراجعه نمایید و از آنها مشورت بگیرید.
نویسنده:تیم نویسندگان"همه چیزبدانیم"
منبع
کد: 50011984
زمان انتشار: یکشنبه 1 مرداد 1396 10:35 ق.ظ
تعداد نمایش: 157
نام
ایمیل
نظر
امتیاز